Креативна еколошка радионицa „БОЖУР“

Окупљени ученици 1-2, 1-4, 3-1 и 3-6 направили су круг заштите природе и упутили поруке у етар: Цвеће ДА, флашице НЕ; Упомоћ, испрљали су ме, Дунав и Сава! Овој флашици није овде место…

Хвала Сари, Анни, Матеји, Срећку, Николи Д, Теодори, Наталији, Димитрију и Данијелу на учешћу 12.4.2022.

Практични део и друга радионица, одржана је у уторак, 19. априла, у школском дворишту и потрајала је скоро 5 сати под будним оком и руком нашег госта, уметника Ненада Вучковића.

Великим заједничким трудом ученици 1-2, 1-4, 1-5, 2-4, 3-3 и 3-6 направили су на зеленој површини  јајасту криву од вертикално постављених и међусобно повезаних флашица, које су напуњене водом ради додатне стабилности. Динамика и ритам остварени су различитом величином, бојом и обликом флашица као и различитим бојама затварача.

Реализована је идеја да се радионица посвети симболично предстојећим ускршњим празницима, важним еко датумима и седмој годишњици сакупљања чепова. По уклањању инсталације, флашице и чепови ће бити предати на рециклажу.

Хвала поново Срећку, Наталији, Димитрију, као и Николи Б, Богдану, Ивану и 3-3 на учешћу 19.4.2022.

За најактивније и најпосвећеније учеснике радионица изабрани су Сара Бошковић 1-2, Анна Кушнир 1-2, Стефан Митровић 1-5 и Стефан Топаловић 1-5.

Захваљујемо се на подршци техничком особљу ГТШ и ГШ, као и директорима обе школе.

Маја Главаш – Трбић, наставник